2014. április 18., péntek

Sulaymaniyah biatlon

Kedves Olvasóim!
Hetek óta már különleges Suleymániai bitalont fejlesztettünk ki Feri kollégámmal. Mert ugye sportolni kell, sportolni jó. Múltkorában már tettem egy bejegyzést, egy másik szálloda spa (uszoda, szauna, gőzfürdő, konditerem összefoglaló neve) részlegének meglátogatása után. Igen az a Highcrest nevezetű szállodalánc helyi tagja, csak egy gond volt/van vele, hogy jelenlegi lakhelyünktől meglehetősen messzi esik. Van azonban egy Ramada lánchoz tartozó szálloda gyakorlatilag a városközpontban, pár száz méterre a bazár bejáratától, a Salim streeten. Hallomásból tudtuk, hogy itt is van spa. Arra járván meg is kérdeztük. Meglepődtünk, mert az ár hajszálra megegyezett a központtól messzi lévő szálloda árával.
Így néz ki a szálloda kívülről


Egy kicsike kis gond van csupán. Míg a Highcrest-ben a hét bizonyos napjain van női időszak, és épp pénteken nincs is ilyen, vagyis akkor ott bármeddig lehet maradni.
Itt az alábbi a beosztás van minden nap: reggel 7-10-ig vegyes.
                                                                    10-16 óráig női
                                                                    16-23 óráig férfi időszak.
Mondjuk a vegyes időszakot nem tudom hogy képzelték a külsős vendégek részére, mert csak egy öltöző van. Na jó szóval egy van az uszodánál, és egy van a konditeremnél. Ez ugye kettő. De mind kettő koedukált.
A délutáni időszak nem annyira kellemes, mert ugyan el lehet ott lebzselni este 11-ig, de akkor már csak taxival lehet hazamenni, és akkor az esti családi skype program is kimarad. Adódik, hogy akkor reggel hétre menjünk le. Igen, de miként? Busz még ilyenkor talán nincs is. Taxi, akkor az ár érték arány nagyon elszáll. Feri kolléga fejéből pattani ki az ötlet, fussunk le! A távolság bő 4 kilométer. A terep erősen lejtős, városi utcai környezet. Kedvesen köszönő korán kelő városiak. Az útvonal keresztül vezet az ébredező bazáron. Páratlan élmény.

Első alkalommal atyai nagyapám mondatat jutott eszembe. Az öreg az újságban olvasta, hogy valaki kiugrott a nyolcadik emeletről. Öregapám a maga őszinte paraszti gondolatmenetével hozzátette: No hiszen próbálta volna meg visszafelé.
Igen lefelé azért nem olyan komoly erőpróba, a szívnek, de a lábnak a lefelé futás az azért igen. A négy kilométer lefutást bő fél óra alatt tudjuk abszolválni, így a fél hetes indulás, már nem is hangzik olyan rosszul.
És hogy mi a biatlon másik eleme? Hát kérem a spa. A szaunázás, az úszkálás, és az ehhez hasonló önkényeztetés. Ez ment tízig, és utána kis bazár járás, majd busszal vissza a szállásra. A bazárban pedig el szoktunk költeni egy két frissen facsart gyümölcslevet.

Tartozom annyi kiegészítéssel, hogy januári visszaérkezésem után komoly nekilódulást tettem, a tecső-ről (értsd youtube) letöltött jóga kezdő videók segítségével napi rendszerességgel nyomok 20 percet jógát, reggelente. Na ezt pénteken a lefutás után ejtem meg a kondi termben. Semmi gáz nincs ebben, reggel hétkor a normális szállodavendég még épp csak ébredezik, nem néznek nagyon marslakónak.
Egyébként nem szokott nagy tömeg lenni, két hete volt eddig a legnagyobb tumultus, szeritnem heten vagy nyolcan voltunk.
Medence tér I.

Medence tér II.

Medence tér III.

Sellő kép a medence térben

Relax terület

Medence tér a relax terület felől, szemben a jacuzzi
Három hete azonban szomorúan vettük észre, hogy a jacuzzi nem üzemel. Igen, mert néha takarítani is kell. De pont mikor mi megyünk? Szóvá is tettük, de sajnálkozáson kívül mást nem kaptunk. Múlt héten hasonló volt a helyzet. Épp takarították, üresen állt. Menjünk vissza délután. Persze visszamehetünk ingyen? Nem megint belépti díjat kell fizetni. Na ez azért már sok. Már akkor próbáltunk utalni arra, hogy esetleg valami kárpótlási reggelit elfogyaszthatunk-e, vagy valami árkedvezmény lehet-e, de süket fülek mellett szállt el pusztába kiáltott kérésünk. (Szép kis képzavar volt ugye?)
A jacuzzit ma is takarították. Persze értem én, kinek van kedve a tegnapi vízben áztatni magát? De akkor miért működött az első két alkalommal. Sikerült kideríteni, hogy két naponként takarítják. A technológia a következő: esti műszak leengedi, reggeli kitakarítja, és feltölti. Nem is lenne ezzel nagy baj, ha fél tízre sem töltené fel a normál kád töltő csap.
Nos ma különös hatékonysággal sikerült nemtetszésünknek hangot adni. Történt ugyanis, hogy a recepció vezető hölgy megígérte, hogy jövő péntek reggel mindenképp működni fog. Mikor pedig némi kárpótlás reggeliről érdeklődtünk, azonnal telefonált az étterembe, és jelezte nekik, hogy két őrült a cég számlájára reggelizik a maradékból.
Salim street felülről

Távolban a Hotel Grand Millenium
Salim street

Az a zöld terület az épület mögött, az Azadi (Szabadság) park

Nagyon messze, a nagy házaknál, ott lakunk, onnan futunk le.
 Az étkezde a 9. emeleten található, panoráma étterem, modnjuk az ablakokra némi takarítás ráférene. De azért szép kilátás nyílik, és van egy panoráma terasz is a bazár felé.
Panoráma a panoráma teraszról
Stadion
Festmény az étterem bejáratánál
Étterem
Étterem
Ezüst kupa szerű padlóváza, vagy nem tudom mi céllal, de szép.

Mondanom sem kell, mint aki napok óta nem evett, egy az egyben letudtam a háromszori jacuzzi kimaradás kompenzációját. A végén pedig elgondolkodtunk Feri urammal, mi is lenne jobb a jövő héten, ha működne a jacuzzi, vagy ha nem...
Na majd beszámolok.
Mert
Folyt. köv...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése